Kent Ağrı
GIDA SATIŞ YERLERİNE DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

26.07.2024 14:00

GIDA SATIŞ YERLERİNE DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tarım ve orman bakanlığı Ağrı ilinde gıda satış yerlerine denetimler gerçekleştirdi. Tarım ve orman bakanlığı ağrı resmi sitesinde yapılan paylaşımla 25 kontrol görevlisi tarafından 7 mayıs-7 haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ve 25 kontrol görevlisinin denetmesiyle tamamlandı.

GIDA SATIŞ YERLERİNE DENETİM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

"İl Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan 25 kontrol görevlisi tarafından 7 Mayıs-7 Haziran tarihleri arasında gıda satış yerlerini kapsayan denetimler gerçekleştirildi. İl ve İlçe Müdürlüklerimiz ile eş zamanlı olarak 626 gıda satış işletmesine yapılan denetimlerde iş yerlerinin hijyen şartları, ürün etiket bilgileri, ürün izlenebilirliği ve saklanma koşuları gibi tüm hususlar titizlikle kontrol edildi.

Denetimlere katılan İl Müdürümüz Mehmet Hüseyinoğlu; “İlimizdeki tüm gıda işletmelerini tüketicilerin rahatlıkla tercih edebilecekleri standartlara ulaştırmak için Kontrol görevlilerimizle durmadan çalışıyoruz. Yaptığımız denetimler işletmelerin kendi eksikliklerini görüp,  bu eksikliklerini gidermelerine aynı zamanda da tüketicilerimizin güvenilir gıdaya rahat ulaşmalarını sağlamaktadır. Yıl boyunca farklı programlarla denetimlerimiz devam edecektir. Ayrıca halkımızın gıda şikâyetlerini ALO 174 Gıda hattımıza bildirerek denetimlerimize ortak olması, denetim etkinliğimizi daha çok arttıracağını düşünüyorum.''  dedi. "